• Drejt nje kuptimi te ri te anoreksise


  Prej shume vitesh, psikolog dhe mjek kane kërkuar metodat me te mira per te kuptuar njerëzit qe vuajne nga shqetësimet e regjimit ushqimore.  Prej shume vitesh, psikolog dhe mjek kane kërkuar metodat me te mira per te kuptuar njerëzit qe vuajne nga shqetësimet e regjimit ushqimore. Nese perceptimi i trupit ve ne loje e jeten e individit anoreksike. Nje studim te ri tregon qe trupit i tjetrit, mund te sjelli te mira te tjera


  Trupi im, trupi yt
  Nje studim i bere ne France, ne Spitalin Universitare ne Lille, sjell nje qartësi te re mbi raportin e personave anoreksike ne lidhje me trupin.I publikuar ne revisten PLoS ONE, ky studim i bere mbi 25 subjekte  vuajne nga anoreksia dhe 25 subjekte te tjera nuk merreshin me shqetësimin e regjimit ushqimore , ai konsistonte  ne vlerësimin persa i perket trupit dhe aparences se individeve te tjere.
  Sigurisht qe shume studime kane tashme treguar lidhjen midis individit anoreksik dhe vizionit te gabuar qe permban ai per trupin e ti.  Por deri ketu , asgje nuk ishte vendosur persa i perket perceptimit qe keto persona kane per trupat e personave qe i rrethojne.  Gjate këtij studimi, 25 femra te prekura nga anoreksia nuk kane qene te gjendje te vleresojne qarte masen e trupit te tyre, shpesh duke cituar përmasa te çuditshme. Megjithate, ata ishin ne gjendje qe me kujdes te synonin, peshen dhe permasen e trupit te personave qe kishin perballe ‘


  Sistemi nervoz qendrore ne shkak
  Kjo ndarje midis trupit real dhe atij imagjinare mund te jete per shkak te keq funksionimit te sistemit nervoz qendrore , qe krijon keshtu nje dysmorphie trupore: ky problem do ta shtyj personat anoreksik te kuptojne ndryshimin e trupit te tyre  dhe ne kete menyre ato do te perceptojne vazhdimisht si “ nje mbipeshe” .  Ky zbulim mund te lejoje te shikojme anoreksine  me nje sy tjeter dhe per te orientuar mire personat qe vuajne nga ky problem .
   

  Komente

  Nuk ka asnje koment.
  • Emri:
    
   Email:
      
   Përmbajtja:
    
      Postuar nga: jeta12

  Data: 29/08/2012

  ikub#: 1208290039

  Shfleto artikuj te tjere per: ANOREKSI, KUPTIM,

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt

©2015 ikub.al