Si te plotesojme nje CV

klinikaeuromedica

Në ditët e sotme të dish të plotësosh një CV është e domosdoshme. Të përcjellësh tek punëdhënësi aftësitë dhe eksperiencat e tua është një art më vete.


Niveli i veshtiresise: Mesatar


Chemical_Engineering_Resume1- Mos iu përmbani rregullit të “CV-së maksimumi një faqe”. Nëse keni më shumë eksperienca mund të mbushni edhe dy faqe, por nëse faqja e dytë është më pak se gjysma më mirë dërgoni vetëm një faqe.

2- Mos plotësoni më shumë se dy faqe.

3- Mos përdorni komandën “JUSTIFY” për rregullimin e tekstit sepse do të ngelen hapësira bosh.

4- Mos gënjeni kurrë.

5- Teksti duhet të jetë praktik. Kjo gjë vlen për studentët dhe për ata persona me pak eksperiencë. Listoni 3-4 aftësi tuajat dhe shpjegojini shkurt dhe qartë. Më pas bëni një rezyme të eksperiencave.

6- Mos përdorni përemra personalë (unë, i imi).

7- Mos harroni të përmendni qytetet ku keni zhvilluar punën e mëparshme.

8- Mos fusni emra dhe folje në frazat që përshkruajnë eksperiencat e punës.

9- Mos listoni shumë eksperienca pune. 

10- Mos përdorni shprehje të tipit “detyra të parashikuara”.

11- Mos përmendi aftësi tuajat të cilat nuk doni t’i përdorni në punë në të ardhmen.

12- Mos tregoni për shkollën e mesme.

13- Mos tregoni peshën, gjatësinë, moshën, datën dhe vendin e lindjes, gjendjen civile, gjininë dhe emrat e shefave të mëparshëm.

14- Mos tregoni për hobby-n tuaj. Do të shikohet si humbje kohe.

15- Mos fusni referencat. Këto dorëzohen në një fletë të veçantë dhe nëse kërkohen.GoTaxi
Digicom

Komente


 • joni: Cv per pune

 • joni: After

 • springblossom:

 • lovetodetail:

 • txnzjqxorq:

 • Sunny:

 • Sunny: Your story was raelly informative, thanks! • Emri:
   
  Email:
     
  Përmbajtja:
   
   
Postuar nga: k.s
Data: 27/12/2010
ikub#: 1012270063
Shfleto artikuj te tjere per: CV,
Reklame
Ventouris

Artikuj te sponsorizuar

Reklame
Rfz

ReklameReklame
Cineplexx

Reklame
Radika

©2016 ikub.al