• Si te plotesojme nje CV


  Në ditët e sotme të dish të plotësosh një CV është e domosdoshme. Të përcjellësh tek punëdhënësi aftësitë dhe eksperiencat e tua është një art më vete.


  Niveli i veshtiresise: Mesatar
  Chemical_Engineering_Resume1- Mos iu përmbani rregullit të “CV-së maksimumi një faqe”. Nëse keni më shumë eksperienca mund të mbushni edhe dy faqe, por nëse faqja e dytë është më pak se gjysma më mirë dërgoni vetëm një faqe.

  2- Mos plotësoni më shumë se dy faqe.

  3- Mos përdorni komandën “JUSTIFY” për rregullimin e tekstit sepse do të ngelen hapësira bosh.

  4- Mos gënjeni kurrë.

  5- Teksti duhet të jetë praktik. Kjo gjë vlen për studentët dhe për ata persona me pak eksperiencë. Listoni 3-4 aftësi tuajat dhe shpjegojini shkurt dhe qartë. Më pas bëni një rezyme të eksperiencave.

  6- Mos përdorni përemra personalë (unë, i imi).

  7- Mos harroni të përmendni qytetet ku keni zhvilluar punën e mëparshme.

  8- Mos fusni emra dhe folje në frazat që përshkruajnë eksperiencat e punës.

  9- Mos listoni shumë eksperienca pune. 

  10- Mos përdorni shprehje të tipit “detyra të parashikuara”.

  11- Mos përmendi aftësi tuajat të cilat nuk doni t’i përdorni në punë në të ardhmen.

  12- Mos tregoni për shkollën e mesme.

  13- Mos tregoni peshën, gjatësinë, moshën, datën dhe vendin e lindjes, gjendjen civile, gjininë dhe emrat e shefave të mëparshëm.

  14- Mos tregoni për hobby-n tuaj. Do të shikohet si humbje kohe.

  15- Mos fusni referencat. Këto dorëzohen në një fletë të veçantë dhe nëse kërkohen.

  Komente


  • springblossom:

  • lovetodetail:

  • txnzjqxorq:

  • Sunny:

  • Sunny: Your story was raelly informative, thanks!  • Emri:
    
   Email:
      
   Përmbajtja:
    
      Postuar nga: k.s

  Data: 27/12/2010

  ikub#: 1012270063

  Shfleto artikuj te tjere per: CV,

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt

©2015 ikub.al