• Si ta largojmë sa me shpejt gripin?


  Tek kesh grip është e mërzitshme


  Niveli i veshtiresise: Elementar   

   Zakonisht zgjat një deri ne  dy jave dhe  shoqërohet me shume  simptoma siç  janë: kullojnë fundet, teshtima,  tharje te  fytit,  dhimbje koke, ethe.  Megjithatë nuk ka një kure  qe te luftojmë gripin  por ka disa  mënyre te cilat mund t’ju vijnë ne ndihme.


  Hapi I
  Flisni me farmacistin tuaj dhe zgjidhni mjekime qe  adresohen simptomave tuaja. Pini sa me shume lëngje qe përmbajnë vitaminë C.  Një mënyre e mire për te luftuar  gripin është te forconi imunitetin tuaj . Kjo ndihmon trupin tuaj te luftoje  infeksionet  ne mënyre qe ju te filloni te ndiheni mire. Pini sa me shume lëng portokalli  pasi ato përmbajnë vitaminë C, si dhe bisedoni me farmacistin tuaj  për dozën e vitaminë C qe duhet te merrni gjate ditës.


  Hapi II
   Shtoni sasinë e ujit qe pini gjate ditës.  Ujë dhe frutat  janë perfektë  për te pastruar trupin  dhe ju ndihmon te nxirrni  lendet toksike.  Lendet toksike  mund  te ndikojnë ne gjendjen tuaj shëndetësore

  Hapi III
  Qëndroni ne shtëpi sepse  gripi mund te zgjasë disa dite, shume njerëz punojnë  ose shkojnë ne shkolle por  shume aktivitet  mund  përkeqësoje gjendjen tuaj  dhe te zgjasë me shume periudhën  e shërimit.  Qëndroni ne shtëpi dhe relaksohuni.


  Hapi IV
  Lani duart.  Sigurohuni  qe te lani duart pasi te fshini hundët  dhe te teshtini. Një higjiene e mire  është ne mënyre  e mire  për te luftuar gripin  si dhe te mos përhapet  gripin tek  njerëzit qe ju rrethojnë.

  Komente


  • lerta: Kot fare ket e dinim ne

  • suada lleshi: a duhet te thith ajer te paster....dhe a ka menyra te tjera per tu sheruar????

  • reli: e kemi provuar por nuk ben pune

  • Mary: It's a relief to find someone who can epxalin things so well  • Emri:
    
   Email:
      
   Përmbajtja:
    
      Postuar nga: khoxha

  Data: 08/10/2012

  ikub#: 1210080115

  Shfleto artikuj te tjere per: GRIPI, LENGJE, SHERIM,

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt

©2015 ikub.al