Studimi, femrat i bejne “mendje lehte” meshkujt

klinikaeuromedica

Shkencëtarët kanë studiuar nëse sjelljet e mashkullit pësojnë ndryshim pas një ndërveprimi me seksin e kundërt


femerVsmshkThuhet që femrat “budallepsin” meshkujt. Por cila është e vërteta? Disa shkencëtarë e kanë shtruar problemin, me synimin për të kuptuar nëse qëndrimet dhe sjelljet intelektuale të mashkullit zbuten pas ndërveprimit me seksin e kundërt. Sipas disa kërkimeve psikologjike dhe disa testeve të kryera te meshkujt heteroseksualë, burrat kanë pasur rezultate më të këqija pasi kanë konsumuar marredhenie, qoftë edhe verbale, me një grua. Ndërsa e kundërta duket se nuk ndodh. E përse vjen kjo?
Gazeta “Le Monde” ka shpjeguar se mesatarisht, burrat seksualizojnë më shumë sesa femrat situatat e jetës së përditshme. Sipas biologëve, aftësia për të interpretuar sinjalet e dërguara nga njerëzit e seksit të kunndërt është një ndryshim i imponuar ndaj species mashkullore, prej procesit të evoluimit, për të mos humbur rastin e çiftëzimit.

Por ky instinkt ”gjuetie” aktive në çdo moment dhe me çdo kusht sjell një konsum më të madh të risive konjunktive dhe intelektuale, pasi mashkulli është vazhdimisht i impenjuar me vlerësimin e partnereve dhe marrëdhënieve të tyre. Një ekip psikologësh holandez ka realizuar një test në lidhje me këtë mbi 90 burra dhe 90 gra, duke dalë në përfundimin se ndryshe nga meshkujt, femrat nuk i ndryshojnë qëndrimet e tyre intelektuale, nëse janë në marrëdhënie me seksin e kundërt. (Le Monde)GoTaxi
Digicom

Komente

Nuk ka asnje koment.
 • Emri:
   
  Email:
     
  Përmbajtja:
   
   
Postuar nga: mbalena
Data: 26/12/2011
ikub#: 1112260108
Shfleto artikuj te tjere per: FEMER, LEHJA, MASHKULL, MENDJA,
Reklame

Artikuj te sponsorizuar

Reklame
Rfz

ReklameReklame
Cineplexx

Reklame
Radika

©2016 ikub.al