Posto

  • Si te pergatisni bishtaja ne furre?



    20120626122657Perberesit
    1 kg bishtaja te freskëta
    1 pjese hudher
    tulin e gjysem panineje te bere copa te vogla
    1 luge djathi te grire
    piper i zi
    kripe
    vaj ulliri
    5 domate
    4-5 gjethe borziloku te fresket


    Pergatitja
    Vendosini bishtajat ne nje tenxhere me uje te kripur. Lerini te zihen per 15 minuta.
    Prisni hudhren ne feta te holla dhe vendosini ne nje tigan me vaj ulliri deri sa te marrin nje ngjyre te arte.
    Hidhini siper bishtajat per 5 minuta sa per ti dhene shije.
    Tek nje ene balte per furren hidhni ne fund 2 luge vaji, domatet ne copa te vogla, dhe therrimet e tulit te bukes.
    Me pas hidhini persiper bishtajat, duke i shperndare pak piper siper, kriper dhe djathin . Futini ne furre ne 150 grade rreth 10 minuta.
    Hiqeni enen nga furra dhe përzini perberesit mire.
    Futeni perseri ne furre per rreth 5 minuta te tjera.
    Sherbejini te vaket  duke i shtuar per dekorim gjethet e borzilokut.

     



    Share:



    Postuar nga: jeta12

    Data: 02/07/2012

    ikub#: 1207020130

    Shfleto artikuj te tjere per: FURRE,

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt

©2014 ikub.al