Back

Si te kurojme sinozitin?

uid_12f544aeb95Sinoziti eshte nje shqetesim shume i perhapur , edhe pse eshte nje problem qe rregullohet  dhe kurohet ne tre menyra.  Kura mund te jete farmaceutike, mund te behet nje operacion ose mund te perdorim kurat termike.

Por nga se provokohet sinoziti? Dhe cfare ndodh nese nuk kurohet?

Sinoziti shkaktohet mukoza e formuar ne vrimat paranazale. Behet fjale per nje shqetesim kronike ose i rastit, e shkaktuar nga nje ftohje banale.

Aspeketi me i keq i sinozitit jane efektet qe shkakton me pas si : dhimbje koke, djegie grykesh dhe mund te krijoj infeksione bakteriale.

Nese keni veshtiresi te eliminoni sinozitin duhet te verifikoni qe nuk keni mish te huaj qe ndalojne daljen e mukozes. Mund te kete pengesa si muri ndares hundore ose shtregim i fosave nazale.  Nje vizite tek otorinolaringut, do te hiqni cdo dyshim.
Kujdesjet me te mira per ti sheruar jane, pervecse te mbani hunden te paster me larje me baze uji marine  ( por dhe me zgjidhje shtepiake me baze fiziologjike,pak pika kamomili dhe pak bikarbonate natriumi), dhe me medikamentet farmaceutike. Jane trajtime qe ndiqen me periudha te shkurtra, pastrimi i mureve ndarese paranazale per zgjidhjet fiziologjike mund ndihmoje te parashikoje  shqetesimin  dhe gjithashtu te ndihmoje per te luftuar format e alergjise.Operacioni, behet ne rastet si nga mos suksesi i medikamenteve farmaceutike dhe sherben per te hequr mishin e huaj ne hunde dhe keq formimet e hundes. Keto lloj operacionesh jo te dhimbshme dhe qe nuk zgjat shume. Si perfundim ndihma e termave me perberjet e saja, mund te ndihmoje hundet dhe mushkerite dhe te lirojne organet papastertite.


Data postimit :04/05/2012
Ikub# :1205040121
Tags: KURA
Lexuar :4,958 here

Detaje te tjera Komente Harta Artikuj te ngjashem
Share:
Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Detaje te tjera

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Harta


Te ngjashem


Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Gallery

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al