Back

Si te gatuani embelsire me dardha, pluhur bajameje dhe kanelle?

dardha me bajame embelsire

Përbërësit për 6 persona

Për brumin

•    250gr miell
•    100gr sheqer
•    125gr gjalpë
•    1 te verdhe veze

Për garniturën

•    4 dardha kompostoje
•    100gr gjalpë
•    100gr sheqer
•    125gr pluhur bajameje
•    2 luge gjelle miell
•    1 luge gjelle ose pak me shume kanelle
•    2 veze

Përgatitja

Fillimisht përgatisni brumin. Prijeni gjalpin ne copa te vogla dhe lëreni te zbutet. Ne një tas hidhni me pas gjalpin, miellin, sheqerin dhe te verdhen e vezës. I rrihni me mikser derisa te krijohet brumi. Me pas këtë brumë bëjeni glob dhe pasi ta mbështillni me qese futeni ne frigorifer për 10 minuta. Ngroheni furrën ne 180°C.
Përgatisni kremin. Ne një tas hidhni gjalpin, sheqerin, pluhurin e bajameve, miellin, dy vezët dhe kanellën. Rrihini edhe ato me mikser derisa te krijohet kremi. Brumin qe e keni futur ne frigorifer, e nxirrni dhe e hapni ne tavolinën e punës, te cilën me pare e keni lyer me pak miell. Shpojeni sipër me një pirun. Futeni ne furre për 20 minuta. Dardhat kullojini nga lëngu dhe prijini ne copa. Pasi te nxirin brumin qe u poq shtoni sipër kremin me bajame. Sipër vendosni duke i ngjeshur pak copat e dardhës. Uleni temperaturën e furrës ne 150°C. Futeni ëmbëlsirën dhe piqeni për 25 minuta. Pasi ta nxirin lëreni te ftohet pak. Merrni një luge gjelle shurup nga kompostoja dhe përziejeni me pak kanelle. Shtojani sipër ëmbëlsirës dhe lëreni te ftohet. (marre nga Plurielles)

Data postimit :30/01/2012
Ikub# :1201300105
Tags: DARDHA EMBELSIRE KANELLE
Lexuar :971 here

Detaje te tjera Komente Harta Artikuj te ngjashem
Share:
Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Detaje te tjera

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Harta


Te ngjashem


Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Gallery

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al