Posto

 • Si te shkruani nje ese te shkelqyer?  EseGjëja e parë që ju duhet të bëni është e qartë për të zgjedhur temën tuaj. Eshtë e domosdoshme që ju të zgjidhni diçka që ju interesojnë në një farë mënyre, megjithatë ju mund te shkruani një ese edhe nëse ju ka caktuar dikush për te shkruar. Pavarësisht nga ajo që ju duhet të shkruani në lidhje me atë ju duhet të jeni në gjendje të gjejnë një aspekt që ju interesojnë dhe të drejtoheni ne të.

  Mos u merakosni se puna për te shkruar një ese është e lehte Në përgjithësi, një ese përbëhet nga një hyrje, trup, dhe përfundim. Hyrja është ajo ku ju duhet te tërhiqini vëmendjen e lexuesit apo vlerësiusit te eses.

  Ju duhet te shtoni një fjali apo te parashtroni një pyetje kontradiktore ne mënyre qe kjo le lexuesin te interesuar për te pare se pse ju kërkon ketë pyetje sepse kjo me një far mënyre e le lexuesin duke menduar për atë

  Ne hyrje ju gjithashtu duhet te përfshini një deklaratë te përgjithshëm duke u përcaktuar ne një teme me te specifikuar ku ne fund ajo qon ne një teze tënden qe ti e ke hedhur. Trupi i paragrafit tuaj duhet te përfshi një shpjegim te temën tuaj.

  Mundohuni te përqendroheni ne një aspekt te organizimit te idesë tuaj dhe mundohuni te mos jepini gjithë informatat. Shkruaj diçka atraktive,bëje lexuesin te interesuar. Përdor shume burime te ndryshme te informacionit (P.sh Citate,intervista,filma etj)

  Ju mund të intervistoni një shok apo familjar që e di shumë ne lidhje me temën.
  Së fundi, ju duhet të hartoni konkluzionit tuaj,e cila është e shkruar si e kundërta e paragrafit tuaj hyrës Konkluzioni juaj do të përdoren për të nxjerrë gjëra te sakta dhe të afërta.

  Në këtë paragraf do të mbështetin temën tuaj dhe pastaj të merresh me shkrim tuaj  të gjitha të veçanta për të deklaruar diçka të përgjithshme si pasqyrë e paragrafit në fund.


  Share:  Postuar nga: aleda

  Data: 30/07/2011

  ikub#: 1107300082

  Shfleto artikuj te tjere per: CV, KESHILLA,

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt

©2014 ikub.al