Back

Femijet duhet te mbajne syze dielli

syze diellSipas specialisteve, 80% e ekspozimit ndaj rrezeve UV (ultra-violet) behet para moshes 18 vjecare. Plazhi eshte shembulli me i mire, por duhet te dini qe keto rreze jane te demshme gjate gjithe vitit. Pushimi, rruga per ne shkolle, sporti, lojrat neper lagje para fillimit te detyrave te shtepise jane oret qe femijet jane te ekspozuar ndaj efekteve te demshme te rrezeve UV.

Syte e femijeve jane shume me te pershkueshem nga drita se ato te te rriturve. Bebja e syrit eshte me e madhe dhe ngjyrat me te shumellojshme. Per me teper, deri ne moshen 5-6 vjecare i gjithe syre eshte shume transparent ndaj UV-ve.

Por eshte shume e veshtire t’i detyrosh femijet te mbajne syze dielli kur ata dalin ne pushimin e shkolles. Nje zgjidhje per ta arritur kete eshte zgjedhja e xhamave me ngjyra te ndryshme. Ato pershaten me driten. Jashte, keto xhama lyhen dhe bllokojne rrezet e demshme te diellit. Ne kete menyre syte jane te mbrojtur per nje kohe te gjate dhe sido qe te jete moti.

E si te veprohet me femijet qe nuk duan te mbajne asnje pale syze (dhe femije te tille ka me shumice)? A duhet t’i detyrojme ata? Pergjigjia nuk eshte shume e thjeshte..

euromedica

Data postimit :15/07/2011
Ikub# :1107150093
Tags: SYZE DIELLI
Lexuar :2,282 here

Detaje te tjera Komente Harta Artikuj te ngjashem
Share:
Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Detaje te tjera

Burimi:ikub.al

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Harta


Te ngjashem


Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Gallery

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al