Back

Si te njiheni me disa nga rreziqet e heqjes se nje dhemballe?

extrHeqja e nje dhembi eshte nje procedure sa e thjeshte aq edhe e komplikuar dhe askush nuk e ka pa problem, por ne shume raste kjo nderhyrje eshte e domosdoshme. Dhemballet e pjekurise per shembull, ose dhembet e me infeksion dhe te prishur normalisht duhet te hiqen. Bashke me dhimbjen dhe friken qe ndjejne pacientet gjate procedures, ka edhe disa komlikacione te mundeshme pas kesaj procedure.
      Hemorragjia
Regjioni i qafes dhe kokes ka nje numer te madh enesh gjaku, ene qe mund te paraqesin problem per dentistin. Pervec hemorragjise ne momentin e heqjes; eshte njekohesisht e veshtire qe aplikosh presion ne kete zone per te ndaluar gjakrrjedhjen. Per me teper, disa enzima ne perberje te peshtymes, pengojne mpiksjen normale te gjakut. Per te parandaluar komplikacionet e metejshme te gjakrrjedhjes, doktori do te shikoje me imtesine historikun mjeksor te pacientit perpara se te nderhyje, si per shembull presion i larte arterial ose hepatiti, qe mund ta perkeqesojne gjakosjen.
      Tharja e plages
Tharja e plages ndodh kur mpiksja e gjakut qe formohet zakonisht pas heqjes levizet ose tretet me shpejte duke ekspozuar kocken dhe mbaresat nervore. Kocka e ekspozuar eshte e hapur ndaj infeksionit dhe inflamacionit, duke i shkaktuar pacientit shume dhimbje. Tharja e plages ndodh ne rreth 3% te te gjitha heqjeve, dhe me shpesh ndodh kur vetem nje dhemb hiqet se sa disa per nje heresh. Mpiresit siperfaqesor mund te qetesojne pacientin derisa procesi i sherimit te kete perfunduar.
      Infeksioni
Goja nje numer shume te madh bakteresh, sidomos tek njerezit qe nuk ruajne higjiene te mire dentare. Kjo e ben infeksionin nje problem shume te zakonshem pas heqjeve. Shenjat e zakoneshme te infeksionit jane enjtje e gingivave, gjuhes ose fytyres, butesim i indeve te buta, gjakosje ne linjen gingivare dhe qelb. Ne disa raste, edhe tek njerezit me higjiene te mire orale, infeksioni mund te ndodhe pas heqjes, pasi eshte praktikisht e pamundur qe goja te sterilizohet perpara nderhyrjes. Ne menyre qe te parandaloni infeksionin ose ta menxhoni ate, pacienti do te marre nje recete me antibiotike.
      Thyerja e nofulles
Most dentists who perform extractions do not place a great amount of pressure on the area to do so. The tooth is generally eased out using surgical instruments and a minimum amount of force. However, Dr. Spiller says that in the case of a more fragile jawbone, a fracture can occur and usually the patient is warned by the dentist about this possibility. He also maintains that the probability of a jaw fracture for a particular person will be the same no matter what dentist performs the procedure.


Data postimit :26/05/2011
Ikub# :1105260137
Tags:
Lexuar :4,785 here

Detaje te tjera Komente Harta Artikuj te ngjashem
Share:
Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Detaje te tjera

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Harta


Te ngjashem

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Gallery

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al