Back

Si te dalloni diferencen mes liderit dhe menaxherit?

menaxher kunder liderOrganizatat kane nevoje qofte per menaxhere qofte edhe per lidere te mire dhe te forte ne menyre qe te ecin perpara. Edhe pse shume njerez nuk arrijne te bejne dot diferencen mes ketyre dy statuseve, ka shume ndryshime qe nuk duhet te harrohen.
      Kuptimi i menaxhimit
1. Menaxhimi pershkruan nje sere veprimesh qe ndermerren nga nje person per te arritur qellime dhe per te zbatuar projekte. Menaxheret jane zakonisht me te ashper pasi ata funksionojne nen nje buxhet te ngjeshur dhe ndonjehere edhe shume te limituar, buxhet i cili nuk lejon gabime ose deviacione. Shume profesioniste te menaxhimit e marrin punen e tyre shume seriozisht dhe jane shume te suksesshem nese e bejne ate sic duhet. Ata i qendrojne shume strikt rregullave dhe procedurave qe ka implementuar kompania.
      Karakteristikat e liderit
2. Nderkohe qe lideret fokusohen tek njerezit dhe se si te rrisni normen e fitimit per projekte ne te ardhmen. Ata shpesh kerkojne nga te tjeret. Lidershipi lidhet me rreziqer qe mund te ndermerrni dhe me shperblimet qe mund te vijne prej tyre. Duke u fokusuar ne nje aspekt me te gjere, lideret inspirojne te tjeret, u japin ide dhe i ngrene moralin te tjereve.
      Puna ne skuader
3. Ne menyre qe te keni sa me shume sukses ne nje skuader ju mund te kombinoni si aftesite prej lideri dhe ato prej menaxheri. Ne boten shume te ndryshueshme te biznesit, ne menyre qe te jeni gjithmone konkurues, eshte me mire qe ne te njejten kohe te jeni dhe lider dhe menaxher, dhe te arrini te zbatoni me shume se nje ose dy detyra.


Data postimit :28/02/2011
Ikub# :1102280148
Tags: BIZNES KONKURRENCA MENAXHER
Lexuar :5,357 here

Detaje te tjera Komente Harta Artikuj te ngjashem
Share:
Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Detaje te tjera

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Harta


Te ngjashem


Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Gallery

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al