Back

Kujdesi ndaj dhëmbëve, problemet më të mëdha te fëmijët

dentisti-dhembNjë studim i Autoritetit Rajonal Shëndetësor bërë në disa shkolla të Tiranës vë në dukje se fëmijët shkojnë tek dentisti atëherë kur dhimbjet e dhëmbëve kthehen në shqetësim. Ky studim thotë se 27% e fëmijëve në Shqipëri kanë të paktën një dhemb të hequr. Për më tepër problemet me dhëmbët në pjesën më të madhe vijnë si pasojë e mungesës së kujdesit që në moshë të hershme. Këto shqetësime bëhen më prezente rreth moshës 12 vjeçare prandaj mjekët stomatologë këshillojnë vizita më të shpeshta tek dentisti. Shkurti është muaji i sensibilizimit të kujdesit ndaj gojës dhe për këtë është ndërmarrë dhe një fushatë informuese në shkollat 9- vjeçare në Tiranë.

 


Data postimit :14/02/2011
Ikub# :1102140163
Tags: FEMIJE
Lexuar :1,904 here

Detaje te tjera Komente Harta Artikuj te ngjashem
Share:
Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Detaje te tjera

Burimi:Klan

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Harta


Te ngjashem


Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al

Gallery

Versioni i plote | Publicitet | Kontakt
©2014 ikub.al